Hlavní obsah

Za zabití čtyř nemluvňat dostala Rakušanka doživotí

Novinky, Novinky, APA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠTÝRSKÝ HRADEC

K doživotí byla v pátek odsouzena třiatřicetiletá Rakušanka Gertraud A. ze Štýrského Hradce za tři vraždy a jedno zabití svých čerstvě narozených dětí. Čtyři mrtvolky byly loni objeveny v domě, kde žila. Její devětatřicetiletý druh Johannes G. dostal patnáct let za spoluvinu u tří vražd. Rozsudek dosud nenabyl právní moci.

Článek

Státní žalobce Johannes Winklhofer řekl: "Ona je vražedkyně, čtyři děti brutálně a bezcitně zavraždila. Je příčetná, takže je vražedkyně. A on je vrah, protože se díval stranou vedle. Ona o svém těhotenství podle svědkyně věděla a neskrývala je, takže je jistě netajila ani před svým přítelem." Jedna bývalá sousedka uvedla, že několikrát viděla Gertraud A. těhotnou a ta svůj stav nepopírala.

Winkhofer především poukazoval na to, že žena nikdy své dítě nenabídla k adopci, i když věděla, že je těhotná. Žena se bránila tím, že si nepamatuje, co se po porodech dělo. Přiznala, že děti nechtěla, bála se, že by ji kvůli tomu opustil druh, jenž je sám trojnásobným otcem.

U jedné z mrtvolek nemohli znalci určit, zda ke smrti nedošlo již při porodu, takže v tomto případě byla obžalovaná uznána vinnou jen ze zabití, u zbývajících tří z vraždy. Druh namítal, že o ničem nevěděl, ale soud mu neuvěřil.

Případ vyvstal na povrch loni v létě, když jeden ze sousedů našel ve společném mrazáku v domě v igelitovém pytli mrtvolku nemluvněte. [celá zpráva] Policie pak našla v mrazáku další mrtvolku, třetí byla nalezena zabetonovaná v plastikovém kýblu a čtvrtá na zahradě. Žena, která pracovala jako účetní v letech 2001 až 2004, porodila čtyři děti. Podle svědků měla být matka těhotná dokonce pětkrát, nicméně další tělíčko se navzdory intenzivnímu pátrání nenašlo. Je možné, že dítě přežilo, neboť je prý adoptoval jeden pár.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám