Hlavní obsah

Za vraždu těhotné kvůli rodinné cti dostal Jordánec 4 měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMMÁN

Jen ke čtyřem měsícům vězení odsoudil jordánský soud 26letého muže, jenž zabil sestru v nejvyšším stupni těhotenství. Loni v srpnu jí nejméně patnácti bodnými ranami ubodal nožem. Protože však jednadvacetiletá dívka nebyla provdaná, soud přiznal pachateli jako polehčující okolnost, že oběť zostudila svou rodinu.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Svobodná dívka, pohřešována od září 2002, navázala kontakt se svou sestrou. Ta prozradila, že čeká dítě. Poté ji vypátral bratr a loni v srpnu, kdy byla v devátém měsíci těhotenství, ji zabil.

"Obviněného ovládl hněv při pohledu na těhotnou sestru a nedokázal uvažovat racionálně, když se stal očitým svědkem nezákonného aktu, jehož se dopustila oběť a který uvrhl na celou její rodinu hanbu a potupu," citoval list Jordan Times z odůvodnění soudu.

Soud původně obvinil muže z vraždy jeho sestry, později však překvalifikoval jeho čin na přestupek.

Loni v září zamítl jordánský parlament dodatek zákona, jehož cílem bylo zpřísnit obvykle mírné rozsudky nad pachateli takzvaných "zločinů cti".

Reklama

Výběr článků

Načítám