Hlavní obsah

Vyzvedl matku z domova důchodců a zastřelil ji, poté spáchal sebevraždu

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenskem otřásá rodinná tragédie. Dvaapadesátiletý muž vzal svou dvaaosmdesátiletou matku z domova důchodců na procházku, zastřelil ji a následně spáchal sebevraždu. Rodinné drama se odehrálo v úterý nedaleko města Partizánske. Policie o případu informovala ve čtvrtek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédii údajně způsobila mužova obava, že se nedokáže o matku postarat. Ľuboš Včelka z Prievidze vyzvedl matku Boženu z bojnického domova důchodců s tím, že s ní půjde na procházku. V autě však podle policie vytáhl zbraň a matku zastřelil. Následně přivolal policii. Než policisté přijeli na místo, Ľuboš spáchal sebevraždu.

Lidé, kteří Ľuboše a jeho matku znali, jsou v šoku. V domově důchodců v Bojnicích považovali Ľuboše za muže, který svou matku miloval. „Pravidelně ji navštěvoval. Chodil s ní na procházky, nakupoval,“ uvedla vedoucí sestra Ľubica Bartošová.

Bývalí sousedé vzpomínají, že Ľuboš na matce lpěl. „Měli se moc rádi,“ cituje server čas.sk bývalou sousedku. Podle sousedů jsou za tragédií dluhy. Ľuboš v minulosti podnikal, vlastnil videopůjčovnu, restauraci, jezdil taxíkem. V posledních letech se mu však nedařilo a zůstal bez práce. Kvůli dluhům prodal byt a matku umístil do domova důchodců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám