Hlavní obsah

Vrah české stopařky dostal v SRN doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Na doživotí poslal včera soud v bavorském Traunsteinu čtyřiačtyřicetiletého německého řidiče kamiónu, kterého shledal vinným ze znásilnění a vraždy dvou stopařek - jednatřicetileté Češky a devatenáctileté Rakušanky.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Porota tak vyhověla obžalobě, včetně toho, že muž bude umístěn ve věznici s ostrahou pro zvlášť nebezpečné zločince, což vylučuje případné propuštění po 15 letech za dobré chování.

Češku z Plzně vzal řidič jako stopařku v roce 1999. Její mrtvé tělo pak bylo nalezeno na parkovišti Gletschergarten na dálnici A93 směřující z Německa do Rakouska.

Neměly šanci

Identitu oběti se podařilo odhalit jen díky tomu, že v Rakousku našel zaměstnanec železnice její kabelku. Až při mezinárodním vyšetřování na popud české policie, která hledala nezvěstnou, se podařilo rekonstruovat cestu ženy po Itálii a zpět.

Zároveň se ukázalo, že oběť byla vynikající střelkyně, uměla zneškodňovat miny, skákala padákem a měla několik pasů. Obžalovaný nepopřel, že stopařku vzal. Tvrdil však, že s ní souložil s jejím souhlasem a potom ji prý vysadil na nádraží.

Rakušanku z Tyrol svezl o rok a půl později, přičemž u soudu tvrdil, že mu zkolabovala na sedadle spolujezdce. Podle obžaloby žena nastoupila do auta u Innichenu v jižním Tyrolsku. Když ji chtěl znásilnit, začala se bránit, a on ji proto uškrtil.

Nenapravitelná osobnost

Pachatel byl zadržen po rozsáhlém pátrání teprve loni. K oběma činům se nejprve přiznal, ale po zahájení soudního přelíčení 1. července veškerou vinu popřel. Obě mrtvé řidič ještě relativně dlouho vozil po Evropě ve svém autě, než je vyhodil.

Znalecký posudek uvádí, že muž je za činy plně odpovědný, a označuje jej za obtížně napravitelného a nebezpečného. Podle státního zástupce má řidič na svědomí navíc i znásilnění a vraždu další stopařky, albánské prostitutky. V této kauze ale ještě nebyla vznesena obžaloba.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám