Hlavní obsah

Volby v Čečensku narušil muž s výbušninou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GROZNYJ

Volební účast v Čečensku, které tento víkend volí nového prezidenta, přesáhla 30 procent, a výsledky tedy budou platné. Hlasování narušil incident v hlavním městě Grozném. Neznámý muž přinesl výbušninu, když ale začal utíkat před policejní hlídkou, bomba mu explodovala v ruce. Na místě zemřel.

Foto: Pavel Hajný

Příběhy lišky Bystroušky - Otáčivé hlediště Č.Krumlov

Článek

Voliči v Čečensku vybírají ze sedmi kandidátů nového prezidenta. Bývalá hlava státu, Achmat Kadyrov, zemřela v květnu při atentátu.

 Pro vítězství v první kole je třeba, aby kandidát získal více než 50 procent hlasů. V opačném případě by se muselo konat druhé kolo.

To ale s největší pravděpodobností neproběhne, Předpokládá se, že druhé kolo neproběhne, protože už v tom prvním zvítězí současný ministr vnitra Alu Alchanov, kterého podporuje ruský prezident Vladimír Putin.

Podle čečenské ústřední volební komise se prakticky ve všech okresech již dopoledne k volebním urnám dostavilo 30 až 35 procent voličů. Volební místnosti se uzavřou v osm hodin večer.

Volební místnosti po celém Čečensku jsou vybaveny detektory kovů, u uren hlídkuje ozbrojená ochranka a místnosti pravidelně prohledávají specialisté se zvlášť vycvičenými psy. Nasazeno bylo přes 15 tisíc čečenských policistů a také příslušníci různých oddílů ruských federálních sil.

Reklama

Související témata:

Související články

Čečenský prezident přežil atentát

Úřadující čečenský prezident Sergej Abramov (32) v úterý bez zranění vyvázl z exploze nálože, která zasáhla jeho kolonu v Grozném. Oznámila to agentura...

Výběr článků

Načítám