Hlavní obsah

Večer ve štábu OLaNo: Měření teploty hostům, oslavy i bučení na obrazovku

Právo, Ivan Vilček
Trnava

Ještě v podvečer se v městské hale v Trnavě hrálo florbalové utkání místního klubu, poté se sportovní stánek bleskově změnil v centrálu hnutí Obyčejní lidé a Nezávislé osobnosti (OLaNO) Igora Matoviče, které se zde rozhodlo čekat se svými příznivci na výsledky parlamentních voleb. S Matovičem, který nakonec voly vyhrál, si volební noc přišlo vychutnat 2000 příznivců, přihlíželo 133 akreditovaných novinářů z celého světa.

Večer ve štábu OLaNo v TrnavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Při vstupu do haly byla všem hostům změřena teplota - to v souvislosti s obavami ze šíření koronaviru - ale lidé to brali s úsměvem.

„Vůbec mi to nepřekáží. Naopak, mám z toho dobrý pocit, že nic nenechávají náhodě, i když koronavirus se ještě na Slovensku neobjevil,“ pochvaloval si Jozef, který přijel z Bratislavy.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Organizátoři měří teplotu hostům, kteří přicházejícím do volebního štábu hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) v Trnavě

„Trnava je dnes díky našemu rodákovi Matovičovi v centru pozornosti celého Slovenska. Věřím, že budeme slavit vítězství,“ dodala Irena z Trnavy.

Slovenské volby: Vítězem Matovič, Fico v opozici, koalici PS/Spolu chyběly setiny

Evropa

První výbuch radosti se halou nesl při oznámení výsledků exit pollu, který přisuzoval OLaNO zisk 25 procent hlasů. „Tak to jsem vůbec nečekal. Před půl rokem měl Matovič pět procent. Ale kampaň udělal skvělou a zasloužil by si to,“ jásal Igor z Pezinku.

Na pódiu se objevil šéf hnutí, který rovněž neskrýval nadšení. „Dáme to a vyženeme tu zkorumpovanou hydru,“ užíval si situaci Matovič, který se pak pohyboval po celé hale jako rocková hvězda a jeho příznivci si s ním pořizovali selfíčka.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Na pódiu (zleva) předseda hnutí OLaNo Igor Matovič s hercem Milanem Kňažkem, Annou Remiášovou a poslancem Jánem Budajem.

Matovič si na pódium pozval poslance Jána Budaje a herce Milana Kňažka. Bylo to symbolické, protože oba byli v roce 1989 moderátory bratislavských mítinků v období Sametové revoluce. Mezi nimi s dojetím stála Anna Remiášová, které v roce 1996 zabili syna. Róbert Remiáš byl spojkou a kamarádem Oskara Fegyverese, korunního svědka únosu syna tehdejšího prezidenta Michala Kováče. Remiášův automobil vybuchl v bratislavské městské části Karlova Ves, a i když případ nikdy nebyl objasněn, za vraždou mělo stát podsvětí, které tehdy spolupracovalo se slovenskou tajnou službou.

Skvělá kampaň, blahopřál Babiš na Slovensko. Zeman ocenil neúspěch extremistů

Domácí

Matovič v závěru pozval na pódium také svoji manželku Pavlínu, které poděkoval za trpělivost a předal jí kytku, stejně jako Anně Remiášové. „Věřím, že to Igor zvládne, ale žádala jsem ho, aby alespoň jeden víkend v měsíci věnoval rodině,“ řekla paní Matovičová.

Pak se už čekalo na oficiální výsledky, které však nabíhaly velmi pomalu. Lidé postupně odcházeli, zůstalo jen „tvrdé jádro“, které reagovalo na všechny politiky vládního Směru, kteří se objevili na velkoplošné obrazovce, bučením a pískotem.

„Jsem šťastný, že je vyženeme od moci. Sestavit vládu nebude lehké, ale ale věřím, že Slovensko čeká pozitivní změna,“ svěřil se v závěru večera Martin z Trnavy.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Představitelé hnutí Obyčejní lidé a Nezávislé osobnosti oslavují vítězství v parlamentních volbách na Slovensku. Zleva: Igor Matovič, jeho žena Pavlína, Milan Kňažko, Anna Remiášová a Ján Budaj.

Reklama

Výběr článků

Načítám