Hlavní obsah

Ve Venezuele nouzově přistála cessna s 12 Čechy na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VENEZUELA

Ve Venezuele muselo v neděli nouzově přistát malé letadlo Cessna C 208 s 12 Čechy na palubě. Všichni cestující jsou v pořádku. Novinkám to potvrdil pracovník českého velvyslanectví v Caracasu.

Článek

Čeští turisté jsou klienty cestovní kanceláře Exim Tours. Vraceli se z fakultativního výletu k nejvyššímu vodopádu na světě Santo Angel. Ten leží ve venezuelském národním parku Canaima.

"Nikdo z českých občanů při nouzovém přistání neutrpěl zranění. Všichni pokračují ve své dovolené," řekl Novinkám Milan Frola z konzulárního oddělení českého velvyslanectví v Caracasu.

Při přistání se lehce zranili dva piloti místního leteckého přepravce Servicios Aerios Sucre. V pondělí už ale byli propuštěni z nemocnice.

Všichni Češi jsou v bezpečí

"Všichni Češi jsou zpátky na největším venezuelském ostrově Isla Margarita, z kterého na výlet k vodopádům odstartovali," dodal Frola. Češi se na ostrov Svaté Markéty dostali náhradním letadlem jiné společnosti. 

Největší venezuelský ostrov se pro Čechy stává oblíbeným letoviskem. Přímo z Prahy na tamní letiště dokonce létá charterová linka ČSA.

Tragicky skončily potíže malého letadla typu cessna s Čechy na palubě v srpnu 2005. Při havárii na švýcarsko-italské hranici v troskách stroje zemřeli čtyři čeští občané - tři dospělí a jeden chlapec [celá zpráva].

Cessna 208 Caravan

:: Cessna 208 Caravan je jednomotorový letoun na turbovrtulový pohon

:: Létá od roku 1982, na trhu jsou jak letadla pro přepravu cestujících, tak verze letadel nákladních nebo hydroplány.

:: Letadlo se používá pro kratší lety. Podle typu dokáže přepravit kolem deseti cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám