Hlavní obsah

Ve španělské ubytovně zabíjel plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

V neděli bylo ve španělské ubytovně La Todella ve východní oblasti Castellon nalezeno osmnáct mladých lidí. Zřejmě se otrávili plynem, který unikal z nádoby používané k vaření a topení. V neděli to oznámily místní oficiální zdroje.

Foto: František Jirásek

Helena Vondráčková letos v lednu v pražské O2 areně.

Článek

Z prvních výsledků vyšetřování vyplývá, že šlo o nešťastnou náhodu. Oběti zřejmě zapomněly plynovou nádobu v kuchyňce otevřenou.

Jde o skupinku osob mladých osob, které si místa na ubytovně předem na celý víkend zarezervovaly, aby se zde zúčastnily narozeninové oslavy. Původně se hovořilo o 17 mrtvých, jejich počet pak byl zvýšen na 18.

Podle dosavadních zpráv jsou mezi oběťmi lidé španělské národnosti, jimž bylo od 20 do 40 let. Zemřeli v noci na neděli, nalezeni byli až dnes v pozdních odpoledních hodinách. Zatím není známo, zda v hostelu byli další lidé.

Ubytovna leží v horách a navštěvují ji horští cyklisté, trampové a jezdci na koních. Ve vísce trvale žije jen asi 140 obyvatel.

Neštěstí je nejhorší tohoto typu ve Španělsku za posledních patnáct let. Místní zdroje uvedly, že obyvatelé byli případem otřeseni. Do místa byli vysláni psychologové, aby podpořili rodiny obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám