Hlavní obsah

V USA se srazila letadla. Osm lidí zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nehodě dvou menších letadel u jezera Coeur d’Alene v americkém státě Idaho v neděli zemřelo osm lidí. Po smrti je i šest původně pohřešovaných. Podle svědků se letadla srazila nad vodou a následně zřítila do jezera.

Foto: Stephanie Hammett, ČTK/AP

Pátrání po pohřešovaných z letadel

Článek

Na místě zasahovalo několik záchranářských i hasičských týmů. Ryan Higgins z úřadu šerifa řekl, že se jim podařilo objevit těla dvou obětí nehody. Vyšetřovatelé prověřovali zprávy, že v letadlech bylo celkem osm cestujících a členů posádky. Jak uvedli už v dřívějším prohlášení, nehodu pravděpodobně nikdo nepřežil.

Z hloubky 40 metrů byla zatím vylovena těla tří obětí. „Nečekáme žádné přeživší," sdělil Higgins, „myslíme si, že všichni zemřeli."

Jedním z havarovaných letounů byl hydroplán, na jehož palubě bylo kromě pilota pět cestujících včetně tří dětí. V druhém letoun Cessna 206 byly v okamžiku kolize dvě osoby.

Svědek John Cowles, který v blízkosti jezera pobýval s rodinou, uvedl, že zahlédl "výbuch motoru" jednoho z letadel. To se podle něj pohybovalo ve výšce jen zhruba 60 metrů. Letounu pak upadlo jedno z křídel a stroj se zřítil do vody.

Jiný svědek naopak informoval o dvou letadlech ve výšce necelých 300 metrů, která se vysokou rychlostí pohybovala proti sobě. Po srážce se zřítila do jezera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám