Hlavní obsah

V Tripolisu proti sobě bojují milice, je nejméně pět zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis

Potyčky mezi dvěma znepřátelenými milicemi se strhly v neděli v blízkosti sídla bezpečnostních úřadů v libyjském hlavním městě Tripolisu. Agentura Reuters s odvoláním na svědky uvedla, že ozbrojenci budovu ústředí nejvyššího bezpečnostního výboru (SSC) zapálili a vydrancovali. Nejméně pět lidí při střetech utrpělo zranění.

Foto: Bob Strong, Reuters

Potyčky strhly v blízkosti sídla bezpečnostních úřadů v libyjském hlavním městě Tripolisu.

Článek

Obyvatelé jihotripoliské čtvrti Sídí Chalífa uvedli, že potyčky se rozhořely krátce po půlnoci poté, co se členové dvou milic pohádali kvůli zadrženému členovi jedné z ozbrojených skupin.

Ozbrojenci proti sobě stříleli a házeli granáty. Granát dopadl i na sídlo SSC a poškodil budovu. Střelba podle lékařů zasáhla také nedalekou nemocnici a způsobila paniku. Ozbrojenci rovněž plenili obchody v okolí SSC.

Incident podle agentury Reuters dokládá svízelnou bezpečnostní situaci, která v Libyi panuje od svržení režimu vůdce Muammara Kaddáfího loni v říjnu. Přechodné libyjské úřady se pokoušejí dostat pod kontrolu ozbrojené skupiny, které soupeří o moc a v ozbrojených akcích předčí i policii a armádu. Existenci milic, jež se v neděli do sebe pustily v libyjské metropoli, dříve posvětil výbor SSC, jehož úkolem je činnost ozbrojených skupin v zemi regulovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám