Hlavní obsah

V San Francisku vyplavilo moře od března už devět mrtvých velryb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na břehu amerického San Franciska vyplavilo moře další mrtvou velrybu druhu plejtvákovec šedý, od začátku března je to již devátá, informovala v úterý stanice ABC News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U San Franciska našli mrtvou velrybu, srazila ji loďVideo: KGO, AP

 
Článek

Příčinu úhynu mořského savce ukáže zřejmě až pitva. Čtyři z dříve nalezených velryb pošly z důvodu podvýživy, tři další kvůli srážce s lodí. U jedné se nepodařilo určit, co úhyn způsobilo.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Muž stojící na vyplavené velrybě na pobřeží San Francisca

Biologové z místní organizace, která život mořských savců zkoumá, tvrdí, že plejtvákovci šedí migrující od Mexika k Aljašce jsou letos ve špatném stavu. Mají totiž zřejmě problém najít dostatek potravy. Stále vyšší teplota oceánu totiž mění podmínky pro život malých mořských korýšů (krilu) a menších ryb, kterými se velryby primárně živí.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Mrtvá vyplavená velryba na pobřeží San Francisca

Ve státě Washington bylo zatím nazeleno více než 12 mrtvých šedých velryb. Uvízlých velryb na celém západním pobřeží USA bylo letos minimálně 46, což je výrazně víc než loni, kdy jich bylo 25, podle partnerské pobočky společnosti ABC Seattle KOMO.

Reklama

Výběr článků

Načítám