Hlavní obsah

V Řecku nasněžilo, Česko čeká 12 nad nulou

V Řecku mají bílé Vánoce, zatímco do Česka přicházejí téměř jarní teploty. Střední a severní část Řecka postihlo v noci na sobotu husté sněžení a sníh zkomplikoval dopravu mezi Aténami a Soluní. Stovky motoristů uvízly zhruba sto kilometrů severně od metropole v dopravní zácpě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Jedna žena v Řecku kvůli zimě dokonce zemřela. Nepřízeň počasí také ohrozila malou loď u ostrova Mykonos. Pobřežní hlídka byla s to zachránit dvanáct členů posádky v nejtěžších větrných podmínkách za posledních 10 let, informovala námořní policie.

Stovky motoristů musely v noci strávit mnoho hodin v obrovské dopravní zácpě, kterou způsobilo několik nákladních vozidel, jež na zledovatělé vozovce na důležité severojižní ose uvízly.

„Chtěli jsme oslavit Vánoce v naší vesnici v severním Řecku a uvízli jsme tady uprostřed dálnice na déle než šest hodin,” řekl jeden z postižených řidičů řeckému rozhlasu. Dopravní policie vyhlásila zákaz jízdy na dálnici pro příštích 48 hodin. Mnoho vedlejších silnic ve středním Řecku bylo v sobotu sjízdných jen se sněhovými řetězy.

V Česku se zřejmě neochladí ani koncem roku, ani začátkem ledna 2018. Silvestr má patřit k nejteplejším dnům vůbec, v Čechách se čekají teploty až 12 nad nulou.

Reklama

Výběr článků

Načítám