Hlavní obsah

V Nepálu stále trvá zákaz vycházení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁTHMANDÚ

Již třetí den trvá v nepálské metropoli Káthmándú zákaz vycházení. Vyhlášen byl poté, co byla ve městě ve středu vypálena mešita v odplatu za zabití 12 Nepálců iráckými únosci. Nepokoje si vyžádaly už ve středu dvě oběti, které zemřely při útoku na mešitu, vládní budovy a kanceláře letecké společnosti Middle Eastern.

Foto: Vratislav Konečný

Tento skvost vyrobili v Plzni. Málem jsme o něj přišli,není to jen nějaký pohřební vůz, je tu řemeslná zručnost českých výrobců

Článek

V ulicích, které střeží vojenské hlídky připravené střílet na každého, kdo nařízení poruší, panuje klid. Situace je však obtížná. Úřady musely v pátek ráno zákaz vycházení podobně jako ve čtvrtek na tři a půl hodiny přerušit, aby si lidé mohli nakoupit nejnutnější potraviny.

Útok byl ve středu veden také na vládní budovy, protože vláda přiznala, že se jí s únosci Nepálců, kteří nevznesli žádné požadavky, nepodařilo navázat kontakt . Nepálský velvyslanec nyní v Iráku vyzval prostřednictvím arabských televizních stanic ozbrojence, aby Nepálu vydali těla jeho občanů. Nepálce, kteří chtěli v Iráku pracovat jako kuchaři a uklízeči pro jordánskou firmu, únosci podřezali či zastřelili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám