Hlavní obsah

V hustém dýmu došlo na dálnici v Polsku k hromadné havárii. Jeden mrtvý, 18 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hromadná dopravní nehoda, při které se v obou směrech dálnice srazilo nejméně 16 vozů, se stala v neděli večer u polského městě Jaworzno. Při kolizi zemřel 35letý řidič, dalších 18 osob včetně dětí utrpělo zranění. Příčinou nehody byl údajně hustý kouř z pneumatik, které někdo v blízkosti pálil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při hromadné nehodě na polské dálnici zemřel jeden člověk, 18 utrpělo zraněníVideo: AP

 
Článek

Dopravní nehoda se odehrála na dálničním nadjezdu, pod kterým podle mluvčí tamních hasičů Anety Golebiowské někdo pálil odpad včetně starých pneumatik. Právě hustý kouř pocházející z těchto míst označila Golebiowská za možnou příčinu kolize. Policie případ stále vyšetřuje.

„Mluvili jsme s řidičem náklaďáku, který do kouře vjel jako první. Řekl nám, že v ten moment ztratil jakýkoli přehled, a tak prudce šlápl na brzdy, což způsobilo, že do něj začala narážet auta jedoucí za ním,“ svěřil se agentuře AP policista Jacek Sowa.

„Pětatřicetiletý řidič vozu Audi, který cestoval spolu se svou manželkou a dvěma dětmi, bohužel na místě zemřel,“ dodal Sowa. Dalších 18 zraněných včetně několika dětí bylo převezeno do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám