Hlavní obsah

V hromadné srážce na slovenské dálnici skončilo 66 aut

ČTK, www.sme.sk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenskou dálnici mezi Trnavou a Nitrou v pondělí ráno zablokovala zřejmě největší řetězová havárie za poslední roky. Na namrzlé silnici se v husté mlze srazilo postupně 66 vozidel. Hromadná nehoda si vyžádala život jednoho muže sedícího na místě spolujezdce ve voze Volvo, dalších šest lidí včetně malých dětí převezly sanitky do nemocnice.

Foto: Jiří Cysař

Pára při cestě po dráze

Článek

Na zhruba pětikilometrovém úseku uvízlo ve srážce 66 aut, další vozy utrpěly menší šrámy a jejich řidiči se nechtěli zdržovat čekáním na sepsání policejního protokolu. Řetězová srážka se odehrála okolo sedmé hodiny ranní na dálnici z Nitry do Trnavy, mezi obcemi Mladý Háj a Pata. Trnavský policejní mluvčí Martin Korch řekl ČTK, že nemá informace, že by mezi účastníky nehody byli i čeští občané.

Dálnice nebyla posypaná

Dálnice je v jednom pruhu dosud uzavřena, objížďka vede po souběžné komunikaci. Podle očitých svědků je několik set metrů dálnice poseto postupně odklízenými vraky havarovaných automobilů. Příčinou nehody je podle policie nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky, na druhé straně přiznávají, že silnice nebyla včas posypaná a byla pokryta vrstvou ledu.

Reklama

Výběr článků

Načítám