Hlavní obsah

V havarovaném letadle v Taškentu zahynulo 37 lidí

TAŠKENT

Při havárii letadla An-24 v uzbecké metropoli Taškentu v úterý odpoledne zahynulo 37 lidí. Oznámila to agentura ITAR-TASS s odvoláním na sdělení uzbeckého ministerstva vnitra. Příčiny nehody zatím nejsou známé.

Foto: archiv skanzenu
Článek

Uzbecké ministerstvo vnitra nicméně odmítlo názor, že by se mohlo jednat o teroristický čin. O eventuelním teroristickém útoku mluvili krátce po neštěstí v rozhlasu zástupci letiště; někteří z nich údajně slyšeli výbuch.

"Podle prvních odhadů expertů příčinou nehody mohlo být špatné počasí, silný déšť, velký vítr a malá viditelnost," citovala mluvčího ministerstva agentura ITAR-TASS. Agentura Interfax uvedla, že radiové spojení s letadlem bylo přerušeno krátce po startu.

Podle ITAR-TASS o život přišli všichni členové posádky i cestující, kteří byli na palubě. Jednalo se o letadlo místních aerolinií, které mělo letět na vnitrostátní lince z Taškentu do Termezu na jihu země poblíž hranic s Afghánistánem.

Letiště i jeho okolí je uzavřené a na místě neštěstí pracují desítky záchranářů, kteří z trosek stroje vyprošťují těla a zbytky těl obětí.

Uzbecké úřady nehodu oficiálně ještě nekomentovaly. Na místo tragédie se dostavil uzbecký prezident Islam Karimov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám