Hlavní obsah

V Číně byl zatčen masový vrah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Čínská policie zatkla muže, který je obviněn z vraždy 65 lidí. Bývalý trestanec Jüan Čua byl zatčen počátkem tohoto měsíce v severočínském městě Kuang-čou při rutinní policejní kontrole. Teprve později policie poznala, že má v rukou nejhledanějšího muže v zemi.

Foto: Stanislava Dvořáková

Autor cyklu fotografií "Jak jsme žili", Jiří Kočí, seznamuje návštěvníky s jednotlivými záběry.

Článek

Jüan, jenž strávil jistou dobu ve vězení a v pracovním táboře, podle čínského tisku zahájil hrůznou sérii vražd poté, co jej opustila milenka kvůli jeho zločinecké minulosti.

Msta společnosti

Lidé, kteří ho znali, vypověděli, že Jüan pociťoval potřebu pomstít se společnosti. Byl prý velmi krutý, používal nůž a vyvraždil několik rodin. Případ lapeného vraha je považován za nejotřesnější kauzu masových zabijáků za poslední dobu v Číně.

Média o případ nejevila zájem

Vrah byl zatčen 3. listopadu. Přísně kontrolovaná státní média o případu příliš neinformovala, a to ani nvzdory ohromujícímu počtu mrtvých a strašlivému způsobu, jakým Jüan zabíjel. Mnoho místa naopak bylo věnovala Garymu Ridwayovi, "zabijákovi od Zelené řeky", jenž se tento měsíc přiznal k zabití 48 prostitutek a tuláků v oblasti amerického Seattlu.

Ministerstvo veřejné bezpečnosti prý policii v Kuang-čou ke vzácnému úlovku gratulovalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám