Hlavní obsah

V Caracasu zemřelo při protestech 11 lidí

Caracas

Při demonstracích ve venezuelské metropoli Caracasu přišlo v noci na pátek o život 11 lidí. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na informaci poskytnutou venezuelskou prokuraturou, podle níž při demonstracích, které se rozhořely začátkem dubna, už zemřelo 20 lidí.

Foto: Fernando Llano, ČTK/AP

Venezuelští policisté během demonstrací v metropoli Caracasu.

Článek

Prokuratura ve vydaném prohlášení uvedla, že část obětí byla zabita elektrickým proudem a další byli zastřeleni. Kromě toho „při násilných činech” ve čtvrti El Valle utrpělo zranění šest osob.

Protesty, jejichž účastníci žádají předčasné volby a dodržování demokracie v zemi, se ve čtvrtek protáhly až do pátečního rána.

Demonstrantům vadí vláda prezidenta Nicoláse Madura. Opozice vyzývá Madura, aby se přestal chovat jako diktátor, vypsal nové prezidentské volby a začal něco dělat s katastrofálním propadem ekonomiky. [celá zpráva]

Demonstrace se ve Venezuele konají od začátku dubna téměř denně poté, co nejvyšší soud měl převzít pravomoci parlamentu, v němž má většinu opozice. Soud sice plánovaný krok odvolal, přesto protesty pokračují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám