Hlavní obsah

V Belgii zadrželi Iráčana, který asi rozeslal jedovaté dopisy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

V Belgii byl zatkli Iráčana podezřelého z rozeslání deseti dopisů s toxickými látkami. Dvacet lidí , kteří přišli do styku s jedovatou látkou obsaženou v dopisech, muselo být krátce hospitalizováno. Pětačtyřicetiletý Iráčan byl obviněn z promyšleného útoku a pokusu o ublížení na těle. Bude-li usvědčen, hrozí mu tříletý trest.

Foto: Archiv kapely

Libkovanka

Článek

V dopisech byl nažloutlý prášek, který obsahoval hydrazin, používaný v zemědělství proti škůdcům, a fenarsazin, jenž je součástí jedu na krysy. Jedu bylo v obálkách jen malé množství, ale i tak měli všichni, kdo přišli s obsahem do styku, podrážděné oči, kůži a potíže s dýcháním. Spolu s práškem byly do dopisů vloženy vzkazy se slovy Mezinárodní islámská společnost a bastardi v angličtině.

Listy dorazily do kanceláře předsedy vlády, na americké, britské a saúdskoarabské zastupitelství i k soudu, který soudí 23 stoupenců al-Kájdy. Dopisy došly také do tří ministerstev a na letiště. Iráčan byl zatčen, až když policisté, kteří přišli do jeho domu na prohlídku, začali trpět týmiž symptomy jako osoby, které přišly do styku s dopisy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám