Hlavní obsah

V Bavorsku zemřel hasič odklízející sníh

PASOV

Přívaly sněhu si v Bavorsku, kde nadále trvá krizový stav, vyžádaly první oběť. Sedmadvacetiletý hasič se propadl při odklízení sněhu oknem z plexiskla. Pád z patnáctimetrové výšky nepřežil. Těžce se při odklízení sněhu ze střechy statku zranil sedmnáctiletý mladík, který spadl z pětimetrové výšky.

Článek

V noci nadále sněžilo. Řada silnic je zcela uzavřena pro nákladní dopravu, osobní auta neprojedou bez sněhových řetězů.

V pěti okresech dolního Bavorska v Pošumaví je vyhlášen krizový stav. Platí v Pasově, Deggendorfu, Regenu, Schwandorfu a Freyung-Grafenau. "Situace se vyhrocuje, přívaly sněhu neberou konce," uvedla rozhlasová stanici Inforadio. "Jediný pozitivní moment je to, že padá prachový sníh, který není tak těžký," dodala.

Nasazeno je na tři tisíce dobrovolných hasičů, policistů, vojáků i příslušníků technických služeb a Červeného kříže, kteří odstraňují sníh ze střech. Tisíc jich ráno pracovalo v Deggendorfu. V okrese Freyung-Grafenau leží na budovách 1,5 metru těžkého sněhu. Meteorologové varují, že bude sněžit až do víkendu a krizové štáby se obávají, že pod tíhou sněhu dojde ke zřícení dalších budov a střech.

V Deggendorfu se už propadla střecha mrazíren Frost a v Inzellu střecha domku. V Pasově jsou sněhem ohroženy dva obchody s nábytkem a výrobce náhradních dílů pro auta.

Reklama

Související témata:

Související články

V Bavorsku se zřítila střecha supermarketu

V jihoněmeckém městě Törging am Inn se v úterý zhroutila střecha supermarketu, neštěstí si nevyžádalo ani oběti na životech ani zraněné. Podle mluvčího policie...

Pod tíhou sněhu padají v ČR střechy

Kvůli přívalům sněhu padají střechy objektů v Česku. Jenom na Zlínsku se během noci a středečního rána zřítily tři střechy, čtvrtá spadla dopoledne. Tíhu sněhu...

Výběr článků

Načítám