Hlavní obsah

V Bavorsku se přou o hrobku expremiéra

Právo, DPA, řík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Hrobka bavorského premiéra F.J. Strausse (zemřel v roce 1988) v obci Rott am Inn nebyla nikdy zabavena berním úřadem. Prohlásil to koncem týdne v Mnichově bavorský ministr financí Kurt Faltlhauser (CSU).

Foto: BlueMonks Mood

Assaf Kehati potěší meziříčské fanoušky jazzu svým vystoupením.

Článek

Faltlhauser tak reagoval na ostrou kritiku z řad vládní CSU na zprávy, že obstavení majetku Straussova syna Maxe (44), který je souzen za neplacení daní, se týkalo i rodinné hrobky a pozemku 150 metrů čtverečních, které leží mimo hřbitov.

Ministr dodal, že obstavena byla sice Maxova dědická část, ale "žádná budova". Nevysvětlil ale, proč se tedy finanční úřad snažil vydělit hrobku, která je součástí synova dědictví, z nařízeného obstavení majetku, když zabavena být neměla. Hrobka v domku s číslem 76 je na pozemku, který úřady posuzují jako stavební parcelu.

Zabavení pozemku s hrobkou bylo německými médii oznámeno ve středu dopoledne a večer pak přišla zpráva, že po protestech bývalých přátel F.J. Strausse bylo zabavení zrušeno zásahem z Mnichova.

Premiér a šéf CSU Edmund Stoiber byl ostře napaden za to, že o rozhodnutí berního úřadu proti Maxovu majetku věděl již 14 dní předem a nic nepodnikl "proti zneuctění" hrobky. Max podle agentur zkrachoval a je obstaven jeho majetek včetně vily v Mnichově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám