Hlavní obsah

Už několik hodin jste mrtvý, slyšel v nemocnici slovenský bezdomovec

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Velké překvapení čekalo bezdomovce Viktora, když mu v nemocnici ve slovenských Michalovcích řekli, že podle lékařských záznamů je už několik hodin mrtvý. Později vyšlo najevo, že jiný bezdomovec zemřel jen několik hodin před tím a identifikaci obou mužů spletla policie.

Foto: Milan Malíček , Právo

Ilustrační foto

Článek

Jak informuje deník Korzár, ani jeden z bezdomovců neměl u sebe doklady. Když první zemřel, prohlásil personál nemocnice na základě informací od policie za mrtvého Viktora. Jenže ten přišel do nemocnice až několik hodin poté a vznikla velká komplikace. Smrtí totiž podle zákona zaniká zdravotní pojištění a podle nemocničních záznamů byl Viktor mrtev.

Vyšetřováním kuriózního případu vyšlo najevo, že první bezdomovec se za Viktora jen vydával. „Smrtí pacienta byla jeho zdravotní dokumentace uzavřena,“ uvedla mluvčí nemocnice Zuzana Gajdošíková. Když přišel do nemocnice Viktor, informační systém ho označil za mrtvého.

„Ve spolupráci s policií se následně podařilo muže správně identifikovat a oddělení pro styk se zdravotními pojišťovnami upravilo identifikační údaje pojištěnce,“ dodala mluvčí. Následně byl Viktor ošetřen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám