Hlavní obsah

Ukrajinská policie dopadla podezřelé z výbuchů v Dněpropetrovsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinská policie zadržela dvojici mužů, kterou podezřívá z dubnových bombových útoků v Dněpropetrovsku na východě země. Informovaly o tom ve čtvrtek ukrajinské úřady. Agentura DPA připomněla, že policejní zásah přišel jen týden před začátkem fotbalového šampionátu Euro 2012, které Ukrajina pořádá spolu s Polskem.

Foto: ANSA, Reuters

Hasiči prohledávají místo výbuchu.

Článek

"Pachatelé chtěli těmito útoky vymámit 4,5 milionu dolarů," prohlásil ministr vnitra Vitalij Zacharčenko, aniž upřesnil od koho. Dvojice asi čtyřicetiletých mužů byla dopadena v Dněpropetrovsku. Čtveřice explozí na konci dubna zranila 31 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při sérii útoků na Ukrajině bylo zraněno minimálně 25 lidíVideo: Reuters

V průmyslovém Dněpropetrovsku se nehraje žádný zápas šampionátu. Série explozí ale vyvolala obavy o bezpečnost hráčů a fanoušků, kteří se na Euro 2012 sjedou.

Zacharčenko označil policejní akci za ojedinělou. Na pátrání po strůjcích útoků se totiž podílelo asi 500 vyšetřovatelů, vyslechnuto bylo přes 550 lidí. Dvojice podle prokuratury nebyla doposud soudně trestána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám