Hlavní obsah

Údajný dealer přijel do Británie z Thajska a zkolaboval v cele. Mohl nakazit stovky vězňů

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izolaci celého jednoho křídla věznice v Bullingdonu v britském hrabství Oxfordshire si vyžádal případ Brita podezřelého z pašování drog, který po extradici z Thajska ve své cele zkolaboval. Úřady mají podezření, že se nakazil koronavirem.

Článek

Mark Rumble je podezříván z toho, že v Thajsku prodával turistům drogy. Thajská policie jej proto na žádost britských úřadů loni v listopadu zatkla a 27. ledna vydala do Anglie.

Koronavirus má už přes 800 obětí, překonal tak epidemii SARS

Svět

V úterý ale onemocněl a vězeňská správa byla donucena uzavřít celé jedno křídlo se stovkami vězňů kvůli podezření, že se Brit nakazil koronavirem, který pak mohl přenést na ostatní.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

„Ve věznici se od kolapsu prvního člověka šíří panika,“ řekl bulvárnímu listu The Sun nejmenovaný zdroj ze zařízení. „Několik stovek vězňů v křídle C nemůže opustit své cely. Věznice je snad tím nejhorším místem, kde může epidemie vypuknout vzhledem k tomu, že všichni jsou tu v těsném kontaktu,“ dodal.

Reklama

Související články

Vědci: Čína zdržela informace o 17 dnů

Čínské úřady informovaly mezinárodní experty o výskytu nového typu koronaviru více než dva týdny poté, co se o něm samy dozvěděly. Napsala to mezinárodní...

Výběr článků

Načítám