Hlavní obsah

U Británie se černí pasažéři pokusili unést ropný tanker

Novinky, Tomáš Andres Skoupý
Aktualizováno

Britská policie a pobřežní stráž zasahuje u ostrova Wight v Lamanšském průlivu kvůli incidentu na ropném tankeru Nave Andromeda. Podle některých zpráv na palubě lodi došlo k pokusu o únos. Loď se údajně pokusili unést černí pasažéři. Zatčeno bylo sedm podezřelých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kurz tankeru vzbudil podezření, zasahuje u něj policieVideo: Reuters

 
Článek

Podle deníku Guardian nyní tanker, registrovaný v Libyi, kotví ve vodách jižně od města Sandown na ostrově Wight. „Zasahujeme při probíhajícím incidentu na palubě plavidla, které je situováno jižně od ostrova Wight,“ uvedl policejní mluvčí policie v Hampshiru.

Nave Andromeda vyplula tento měsíc z nigerijského Lagosu a v neděli v půl jedenácté měla dorazit do přístavu v Southamptonu.

Foto: Profimedia.cz

Loď Nave Andromeda, momentálně kotvící u ostrova Wight.

K 228 metrů dlouhému plavidlu byly vyslány dvě helikoptéry pobřežní stráže poté, co loď začala vykazovat podivný kurz a začala se točit v kruzích. Britské ministerstvo obrany uvedlo, že se na incidentu a jeho řešení nikterak nepodílí, celý případ řeší policie a pobřežní stráž.

Podle nepotvrzených zpráv se lodě pokusila zmocnit blíže nespecifikovaná skupina černých pasažérů v okamžiku, kdy se plavidlo přiblížilo k britským ostrovům.

Reklama

Výběr článků

Načítám