Hlavní obsah

Studenti z havarovaného autobusu v Itálii zůstanou

Novinky, Jan Chmelíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Z osádky autobusu s brněnskými gymnazisty, jehož jízda skončila v pondělí u Milána v řetězové havárii, zůstává v nemocnici už jen starší z obou profesorek a dvě studentky. Učitelka leží se zlomeninou, jedna studentka je na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Další dívka se po propuštění do nemocnice vrátila, neboť jí po otřesu mozku nebylo dobře.

Foto: Martina Rambousková

Poslanec Mgr. Václav Horáček

Článek

Ostatní studenti Klasického gymnasia v brněnské Plovdivské ulici, kteří z havárie vyvázli bez zranění, i ti, již byli po ošetření z nemocnice propuštěni, pokračují v kulturně-poznávacím zájezdu a zůstanou na svém studijním pobytu v Itálii až do konce týdne.

"Okamžitě jsme kontaktovali pojišťovnu, která zařídila asistenční službu. Dětem je k dispozici nepřetržitá lékařská pomoc a sanitky jsou schopny individuální případy dopravit zpět domů. Pro dva studenty si rodiče odjeli do Itálie a v úterý večer už by měli být v Brně," informoval zástupce ředitelky školy Tomáš Měšťánek.

Děti jsou již u italských rodin

Na místo dorazil náhradní autobus, který zajišťuje studentům dopravu.

"Děti se již v pondělí ubytovaly u rodin v Aroně  a italská strana se snaží poskytnout jim maximální pohodlí. Snaží se jim vynahradit útrapy, kterými musely projít," řekl dále Měšťánek.

Škola ihned po události informovala rodiče, kterým naštěstí sdělila vesměs dobré zprávy a žádných problémových reakcí se nedočkala. Všichni studenti by se měli vrátit pravděpodobně v pátek, kdy bude škola slavit 10. výročí svého založení. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám