Hlavní obsah

Student vyhrožoval Schusterovi smrtí

Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenský prezident Rudolf Schuster žil několik týdnů v obavách o svůj život a měl posílenou ochranu. Anonym mu totiž emailem vyhrožoval zastřelením. Podle deníku Nový čas se policii podařilo zatknout 17letého studenta učiliště Michala D. z Bratislavy, který již byl obviněn z útoku na státní orgán.

Článek

Hrozba prezidentovi začala emailem loni začátkem listopadu. "Bude na vás spáchán atentát. Spáchám ho já. Když budete mrtev, tak už nikoho nebudete obtěžovat," stálo v elektronické poště hlavě státu. Ochranka vzápětí zjistila, že mail byl poslán z některé z více než 500 základních a středních škol.

Měsíc na to se student ozval znova a napsal, že mu je líto, ale atentát musí odložit na neurčito. "Jsem fyzicky indisponován. Jeden můj známý z Kuvajtu mi poslal odstřelovací pušku zvanou medvědice. Všechno je připravené, jen co mi bude trochu lépe, objeví se na některém z hřbitovů pěkný prezidentský hrob," napsal tentokrát.

Do pátrání po odesílateli bylo zapojeno několik desítek policejních specialistů. "Prezidentova rodina vyjádřila obavy o život hlavy státu," potvrdil šéf ochranky Ján Packa. Dnes považuje student Michal svůj čin za nerozvážný. "Je mi líto, že jsem ty maily poslal," řekl Novému času po telefonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám