Hlavní obsah

Státní školy v Emirátech daly vale domácím úkolům

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrušení domácích úkolů vyhlásilo 256 státních škol ve Spojených arabských emirátech. Děje se tak v rámci opatření, která mají od 16. února začít platit ve vzdělávacích institucích v Abú Zabí a v Dubaji.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Pravidlo nastolí rovnováhu mezi akademickými požadavky a rodinným životem, jež je nezbytná pro růst a osobní rozvoj,“ citoval Lubnu Al Šamsí z ministerstva školství tamní zpravodajský web The National.

Celkový čas školní výuky zůstane stejný, zruší se nicméně přestávky uprostřed dvouhodinovek, které nyní potrvají 90 minut v kuse. Ty mají zahrnovat přesně vymezený čas na učení, praktické aktivity i „duševní stimulaci“.

Je to ideologie, odmítají maďarští učitelé osnovy

Zahraniční

Ke zrušení úkolů v Emirátech už loni sáhla řada soukromých škol. Reakce rodičů oslovených serverem The National jsou rozporuplné.

Jedni se těší, že rodina bude trávit více času společně, druzí žehrají, že jejich potomci budou akorát více času trávit sledováním videí a hraním počítačových her.

Reklama

Související články

U Spojených arabských emirátů hoří tanker

Spojené arabské emiráty se snaží uhasit požár na tankeru plujícím asi 30 kilometrů od pobřeží emirátu Šardžá. Posádka lodě vyslala tísňový signál, uvedla...

Výběr článků

Načítám