Hlavní obsah

Spor o tchyni v Británii vyvrcholil vraždou a sebevraždou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co vedlo k tragédii v anglickém městě Burton Upon Trent, při které dvaatřicetiletý Kiril Němcov zavraždil svou o rok starší manželku Lanu Němcovovou, řešil tento týden soud při slyšení o příčině smrti. Vztah manželů se zhoršoval a s tím i špatný psychický stav manžela, napětí v páru se pak zvýšilo, když se přistěhovala Lanina matka.

Foto: Profimedia.cz

Lana a Kiril Němcovovi.

Článek

Mrtvá těla manželů nalezl v září loňského roku podnájemník a kamarád páru Juri Lācis. Jelikož pachatel zemřel, nebylo možné vést klasické trestní řízení, tento týden však proběhl takzvaný inquest – soudní jednání, které se používá v anglosaském právu a má za cíl určit příčinu smrti, pokud nebyla zaviněna cizí osobou nebo tato osoba zemřela.

Kiril a Lana Němcovovi se do Velké Británie přestěhovali před šesti lety z Lotyšska a měli spolu dvouletého syna Oscara. Kiril pracoval jako kuchař v pizzerii, jeho manželka byla optometrička. Zpočátku idylický vztah se postupně zhoršoval poté, co se k nim přistěhovala matka Lany.

Když se loni 4. září vracel jejich podnájemník kolem jedenácté večer domů, zjistil, že je zamčeno, i když měli být jeho přátelé doma. Dovnitř se Juri dostal otevřeným oknem v koupelně, kde s hrůzou objevil mrtvou Lanu ležící na podlaze. V další místnosti pak našel oběšeného Kirila.

Foto: Profimedia.cz

Manželé se synkem Oscarem v dobách, kdy bylo jejich manželství ještě idylické.

Juri okamžitě začal hledat jejich dvouletého syna a zjistil, že malý chlapec pokojně spí ve své postýlce. Vzbudil ho, aby se přesvědčil, že je v pořádku, a následně zavolal policii.

Spory se zhoršily, když se přistěhovala manželčina matka

„Důsledné forenzní ohledání místa činu nás vedlo k závěru, že nezasáhla žádná třetí strana a Kiril se oběsil sám,“ uvedl při slyšení šéfinspektor Dan Ison ze staffordshirské policie. Dodal, že vedle Lanina těla policisté našli nůž, kterým žena Kirila zranila. V jakém okamžiku konfliktu Lana nůž použila, není jasné. Kiril pak podle patologů svou manželku nejspíše zardousil.

Tchyně na síti krutě pomlouvala zetě, dostala pokutu

Krimi

„Pitva odhalila důkazy o stlačení krku nebo strangulaci. Ať už byla metoda jakákoliv, tlak na krk byl dostatečně silný, aby vedl k její smrti,“ zní pitevní zpráva. Podle pitvy pak přítomnost podlitin v dolní části obličeje a rány kolem rtů naznačují, že muž své ženě ještě přikryl ústa rukou nebo nějakým předmětem.

Během soudního jednání vyšetřovatelé uvedli, že pár měl poslední dobou čím dál tím větší problémy. Kiril bral prášky na úzkost a těsně před činem na internetu hledal slovo „rozvod“. V jeho krvi bylo nalezeno malé množství alkoholu, ale žádné jiné drogy.

Soud snížil o pět let trest za smrt manželky a tchyně

Krimi

Podle svědeckých výpovědí se vztah manželů rapidně zhoršil, když se do domu nastěhovala Lanina matka, která jí měla pomáhat s dítětem.

V době kolem vraždy pobývala v Lotyšsku, plánovala se však vrátit. Právě zpráva o jejím návratu byla podle policie rozbuškou konfliktu, který skončil tragédií. „Mezi manželi byl prokazatelně tlak, který vyvolala přítomnost Laniny matky,“ uvedl šéfinspektor Ison.

„Je mi líto, že životy Kirila a Lany, kteří do této země přišli pracovat, zde skončily za takto tragických okolností,“ uzavřel policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám