Hlavní obsah

Španělští policisté pátrají po účastnících nelegálního závodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID/VÍDEŇ

Španělská police pátrá v úterý po tuctech aut, která se účastní nelegálního závodu z Londýna přes Francii a Španělska do cíle v Maroku. Rychlost vozů často překračuje 200 kilometrů v hodině Policie už v pondělí zadržela 70 Britů, Němců a Francouzů, kteří se řítili po rychlostní silnici přes Katalánii.

Foto: Vratislav Konečný

Novohradský zámek měl smůlu, zapálil ho blesk, poškodilo zemětřesení a vyrabovával vojska

Článek

Nelegálního závodu Cannonball Europe se účastní přes 120 vozů značek Ferarri, Porsche, BMW a Subaru, ale také jeden Rolls Royce. Jeho pořadatel John Nicholls tvrdí, že účastníci, jejichž vozy na sobě mají nalepená čísla, dodržují maximální povolenou rychlost.

Účastníky podobných závodů, které se konají v Evropě každoročně, jsou především bohatí lidé, kteří touží po dobrodružství. Kalkulují i s nebezpečím, že budou uvězněni, neboť i to patří k zážitku z klání.

Tři závodníci dopadeni v Rakousku

O víkendu byli zadrždni tři řidiči, kteří se rozhodli závodit na rakouské dálnici A7. Dosahovali rychlosti až 260 kilometrů v hodině, což je dvakrát více, než kolik činí nejvyšší povolená rychlost.

Policisté je natočili kamerou a když řidiče zastavili, vzali jim na místě řidičské průkazy. "Věděli jsme, že na Západní dálnici A1 a Mühlkreiské dálnici A7 se konají závody," uvedl Klaus Scherleitner z dopravního oddělení hornorakouského četnictva.

"Dohodnuté závody jsou obvykle běžné u mladší generace," řekl Michael Gatscha z Kuratoria pro dopravní bezpečnost s tím, že účastníci jezdí často v upravených autech. 

Reklama

Výběr článků

Načítám