Hlavní obsah

Spadlé stromy zasáhly na Slovensku vůz s pětičlennou českou rodinou

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na silnici mezi obcemi Liptovská Teplička a Šuňava na severu Slovenska zasáhly v pondělí v podvečer padající stromy automobil s pětičlennou rodinou z České republiky. Posádka včetně tří dětí vyvázla naštěstí jen s malými oděrky.

Foto: DHZO Liptovská Teplička

Vůz zůstal uvězněn mezi stromy.

Článek

Padající stromy vůz zcela zničily, pasažéři ale měli štěstí. „Rodina jela ze Šuňavy do Liptovské Tepličky, když je zastihla bouře,“ uvedla televize Joj. Řidič vozu Lukáš Veverka televizi řekl, že na silnici před nimi spadl strom, který jim znemožnil v další jízdě. „Zkusili jsme to vycouvat, ale začaly na nás padat další stromy,“ vylíčil Veverka dramatickou situaci.

Foto: DHZO Liptovská Teplička

Stromy spadly na zadní část střechy, kde seděly tři děti.

Ve voze seděly také tři děti a střecha se pod náporem stromu nebezpečně prohnula. „Posádce šlo o život,“ konstatovala televize. „Jak se provalila střecha, vysypalo se sklo, které nás trochu zasáhlo, ale jednalo se naštěstí jen o drobné oděrky. Děti naskákaly k nám dopředu a v podstatě jsme jen čekali,“ řekl Veverka.

Foto: DHZO Liptovská Teplička

Na místě zasahovali dobrovolní hasiči.

Za prvním vozem jel druhý automobil s přáteli, s nimiž jsou na dovolené. „Jejich vůz stromy nezasáhly, ale zůstal uvězněný mezi nimi,“ uvedla TV Joj. „Jak přestaly padat stromy, přiběhli nám kamarádi na pomoc. Otevřeli kufr, což byla vlastně naše záchrana. Nejdřív jsme z vozu dostali děti a pak jsme šli my dospělí,“ dodal otec rodiny.

Foto: DHZO Liptovská Teplička

Vůz, kterým cestovala česká rodina.

Na tomto úseku silnice uvěznily padající stromy v pondělí večer až šest automobilů. Posádka jednoho vozu zavolala na pomoc dobrovolné hasiče z Liptovské Tepličky. „Na místě události se totiž nacházel i bratr jednoho z našich hasičů, který ho okamžitě kontaktoval,“ řekl velitel místních hasičů Peter Géci. Hasiči rozřezali stromy, kterých na tomto úseku spadlo asi 30. Z druhé strany jim přijeli na pomoc hasiči z jiných obcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám