Hlavní obsah

Soud zrušil domácí vězení kapitánovi ztroskotané Costa Concordie

Novinky, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meta di Sorrento

Italský soud ve čvrtek zrušil domácí vězení pro kapitána ztroskotané lodě Costa Concordia Francesca Schettina. Informovala o tom agentura AFP, podle níž však soud zakázal Schettinovi opouštět město Meta di Sorrento, ve kterém žije.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Schettina přišel navštívit jeho bratr Salvatore a další příbuzní.Video: Reuters

 
Článek

Během odpoledne přišli Schettina navštívit příbuzní a přátelé, mezi nimi i jeho bratr Salvatore nebo námořník a představitel města Michele Mozzi. Během domácího vězení se Schettino mohl stýkat jen se svým právníkem a nejbližší rodinou. Policie ho kvůli ztroskotání Costy Concordie vyšetřuje pro podezření ze zabití z nedbalosti, kapitánovi hrozí až 15 let vězení.

Luxusní loď Costa Concordia se potopila v lednu při plavbě podél italského pobřeží. Podle vyšetřovatelů ztroskotání zavinil Schettino riskantním manévrem poblíž toskánského ostrova Giglio. Spolu s ním je obviněno dalších osm zaměstnanců společnosti Costa Crociere, která plavidlo provozovala.

Na palubě lodi bylo v době nehody více než 4200 lidí. Ztroskotání nepřežilo 32 z nich. Vrak luxusního plavidla stále leží u ostrova Giglio. Práce na jeho odstraňování začaly v květnu, vyproštění lodi a její odvlečení do přístavu ale potrvá zhruba rok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Animace vyzvednutí potopené Costy ConcordiaVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám