Hlavní obsah

Soud nepřipustil snímek Jacksonova penisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Soud v kalifornské Santa Marii nepřipustil ve čtvrtek jako důkaz snímek intimních částí zpěváka Michaela Jacksona. Prezentaci fotografie penisu před porotou požadovala obžaloba, aby potvrdila pravdomluvnost chlapce, který zpěváka viní ze sexuálního obtěžování.

Článek

Obžaloba chtěla využít snímku, který vznikl v roce 1993, kdy Jackson rovněž čelil obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilého chlapce. Zpěvák urovnal tehdejší spor mimosoudním vyrovnáním.

Zpěvákův obhájce Robert Sanger označil požadavek na prezentaci snímku za "překvapivou podpásovou ránu", protože žaloba prý předem ani nenaznačila, že ho chce vznést. Citoval poté precedenční výrok Nejvyššího soudu, podle něhož soud nesmí připustit ke konci líčení žádný "dramatický důkaz", který by mohl vyvolat u porotců předsudky.

"Skutečně musíte hodně přehánět, abyste zdůvodnili možnost předložit tohle jako důkaz," řekl Sanger a dodal, že pro porotu by to byl "šokující" zážitek. Žalobce chtěl ukázat fotografii porotcům a porovnat ji s popisem, který ve výpovědi poskytl chlapec.

Stejně postupovala obžaloba v roce 1993. Tehdy musel chlapec vinící Jacksona ze sexuálního zneužívání nakreslit jeho přirození. Chlapcovu kresbu porovnali se snímkem a dospěli k závěru, že v obou případech je zachyceno zvláštní znamení, které prý zpěvákova intimní oblast nese. Z toho vyvodili závěr, že se Jackson musel před chlapcem obnažit.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackson nebude ve svém případě svědčit

Americký popový zpěvák Michael Jackson nebude vypovídat na svou obhajobu u soudu v kalifornské Santa Marii, před nímž je obžalován ze sexuálního zneužívání...

Výběr článků

Načítám