Hlavní obsah

Mladá slovenská potápěčka měla spáchat sebevraždu, rodina tomu nevěří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie uzavřela případ šestadvacetileté Natálie Verčimákové jako sebevraždu, rodina mladé potápěčky se ale s tímto verdiktem nechce smířit. Natália se utopila v srpnu ve vodní nádrži Domaša na východním Slovensku.

Foto: Policie Slovenské republiky

Policie Slovenské republiky.

Článek

Nadějná potápěčka se ztratila 4. srpna, kdy ji naposledy spatřili, jak na nafukovacím člunu míří do středu vodní nádrže. Její tělo vyplavila voda po třech týdnech.

„Na její tělo upozornili turisté, kteří se plavili na výletní lodi Bohemia,“ uvedl web pluska.sk.

Když hasiči její tělo vylovili, zjistili, že měla k noze přivázané závaží.

V lomu na Bruntálsku zemřel potápěč

Krimi

„Bylo to vědro se sádrou, které si připevnila k noze. Závaží si pravděpodobně vyrobila sama, o čemž svědčí sádra nalezená u jejích osobních věcí,“ píše se dále na webu.

„Závaží používají potápěči na vyvažování. V případě připevnění závaží na nohu se bez ploutví plave velmi těžko,“ konstatoval dlouholetý potápěč Viktor Zamborský.

Příbuzní však upozornili policii na jistého muže, s nímž se Natália seznámila cestou do práce, a měla z něho strach.

„Pronásledoval ji a velmi se ho bála,“ řekli webu příbuzní, kteří se nechtějí smířit s verdiktem policie o sebevraždě. „Byla plná života, měla své plány. Pokaždé byla usměvavá,“ dodali příbuzní.

Reklama

Výběr článků

Načítám