Hlavní obsah

Skrúcanému hrozí vězení

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Známému slovenskému herci Štefanu Skrúcanému (44) hrozí, že půjde do vězení za červnovou nehodu, při níž usmrtil 73-letou ženu. I když Skrúcaný byl odsouzený jen k podmíněnému trestu, ministr spravedlnosti Daniel Lipšic chce dosáhnout zpřísnění trestu. Skrúcaný je v šoku: "Několik měsíců mi trvalo, než jsem s touto situací vyrovnal a teď to začíná znovu."

Článek

Skrúcaný srazil 73-letou důchodkyni Anastázii Kaczmárovou na přechodu  v centru Považské Bystrice. Podle soudního znalce jel herec v době nehody rychlostí 93 kilometry za hodinu v místě, kde je povolená šedesátka. Soud před pěti měsíci odsoudil Skrúcaného k dvouletému trestu s podmínkou na tři roky a k tříletému zákazu řízení automobilu.

Herec byl z tragické události psychicky na dně, zaplatil pohřeb a rodině zesnulé se omluvil. Podle vlastních slov měl značné potíže s návratem na scénu. "Velmi těžce jsem se tím vyrovnával," přiznává Skrúcaný.

Ministr Lipšic reagoval na anonymní podnět občana, který nesouhlasí s výší trestu. "Ministr podal k Nejvyššímu soudu podnět ve věci Skrúcaného nehody," potvrdil mluvčí ministra spravedlnosti Richard Fides. Nejvyšší soud se k celé záležitosti vyjádří do tří měsíců.

Pro Skrúcaného to budou kruté tři měsíce prožité v nejistotě. "Je mi to velmi líto a k celé záležitosti jsem se snažil postavit co nejčestněji. Vůbec jsem to nečekal, protože podle mě jsou na Slovensku vážnější případy, které si žádaly exemplární řešení. Postavím se k celé věci čelem a odpovědně, i když začínám mít pocit, že v této zemi se čestnost nevyplácí," říká herec. Jeho manželka herečka Zuzana Tlučková přiznala, že pro celou rodinu je situace traumatizující.

Vládní Aliance nového občana (ANO) považuje krok ministra Lipšice za "snahu o neadekvátní zvyšování popularity". Mluvčí strany Juraj Puchý potvrdil, že ANO prosazuje zákon, který znemožní politické zasahování do nezávislosti soudnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám