Hlavní obsah

Ruská policie zneškodnila teroristu v mateřské škole

Novinky, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Zvláštní jednotka ruské policie v pondělí odpoledne osvobodila osm rukojmí, které v mateřské školce ve městě Magdagači v Amurské oblasti u hranic Ruské federace s Čínou zajal muž ozbrojený nožem. Při záchranné akci zvláštních jednotek byl útočník těžce zraněn, žádné z rukojmí však neutrpělo újmu.

Foto: Vojta Florian
Článek

Útočník nejprve po vyjednávání propustil dvě děvčátka, ale ostatní rukojmí si ponechal pod dohledem. Potom se však začal chovat agresivně a ohrožoval jednu z vychovatelek nožem. Policie proto na něj zahájila palbu a zasáhla jej do nohy a do ruky. Současně budovu obsadila přepadová jednotka. Drama skončilo v 17:15 místního času.

Útočník byl pod drogami

Při útoku zvláštní jednotky na budovu školky neutrpěl zranění nikdo z rukojmích. Policisté na útočníka stříleli a těžce ho zranili. Poté byl převezen na chirurgické oddělení okresní nemocnice. Podle policistů byl silně vzrušený a jeho chování bylo nepřirozené. "Zřejmě byl pod vlivem drog," citovala gazeta.ru jednoho z policistů.

Chtěl drogy, vodku a zbraň

Mezi rukojmími bylo pět dětí a tři zaměstnankyně školky. Podle internetových stránek gazeta.ru byl pachatelem místní obyvatel Stanislav Těreškov (28), který vtrhl do školky zhruba ve 13 hodin místního času (6 hodin ráno SEČ).

Pachatel se do budovy školky dostal bez problémů, protože ji navštěvuje i jeho dcerka. Za propuštění rukojmí žádal 100 tisíc rublů, narkotika, vodku, neprůstřelnou vestu, pistoli typu Makarov a automobil VAZ. Údajně byl už dvakrát soudně trestán.

Reklama

Výběr článků

Načítám