Hlavní obsah

Rukojmí z belgického obchoďáku jsou na svobodě

BRUSEL

Krátce po půlnoci osvobodila belgická policie sedm rukojmí, která zajali lupiči při pokusu o vyloupení obchodního domu na okraji města Lier asi 15 km jihovýchodně od Antverp. Při osvobozovací akci policisté našli skupinu zaměstnanců i zákazníků obchodního domu zamčenou ve skladu, uvádí server Ananova. Po lupičích se v tu chvíli již dávno slehla zem.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Agentura Belga uvedla, že skupina dvou až tří ozbrojených lupičů vtrhla do obchodního domu krátce před jeho uzavřením. V té době uvnitř ještě nakupovalo hodně lidí.

Z dosud ne zcela jednoznačných zpráv vyplývá, že když se jim záměr nepovedl, vzali sedm lidí jako rukojmí, zabarikádovali se s nimi v jedné kanceláři a začali vyjednávat s vedením supermarketu. To neprodleně zalarmovalo policii, která budovu obklíčila.

Když policisté po přípravě zaútočili na část budovy, kde byli rukojmí zadržováni, nenarazili na žádný odpor. Rukojmím se nic nestalo a lupiči zmizeli.

Agentura Reuters s odvoláním na belgická elektronická média oznámila, že kolem budovy bylo rozmístěno přes 150 policistů a ve vzduchu hlídkoval vrtulník.

Reklama

Výběr článků

Načítám