Hlavní obsah

Rappeři Travis Scott a Drake čelí žalobě kvůli koncertu, při kterém zemřelo osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Nejméně dva účastníci hudebního festivalu Astroworld v americkém Houstonu už podali žalobu na organizátory akce, kterým je i populární rapper Travis Scott. Viní je z nedbalosti a podněcování davu. Scott spolu s rapperem Drakem údajně pokračovali ve vystoupení i přesto, že v areálu zavládl chaos a davem se snažili prorazit záchranáři. Vlivem tlačenice nakonec tragicky zahynulo osm lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pomoc, pomoc, křičeli diváci na vystupujícího Travise Scotta na AstroworlduVideo: Reuters

 
Článek

První žalobu podal v sobotu Manuel Souza, který obvinil pořadatele a promotéry z „vědomého přehlížení extrémního rizika újmy na zdraví návštěvníků koncertu, které se stupňovalo již několik hodin před začátkem”.

Souza například cituje tweet Travise Scotta, který na sociální síti napsal, že část fanoušků na festival „propašuje” navzdory tomu, že byla akce vyprodaná. Hrozilo tak, že se v areálu bude mačkat více lidí, než s kolika se počítalo.

V neděli pak podal žalobu i 23letý Kristian Paredes z texaského Austinu. Po zmíněných rapperech, zábavní společnosti Live Nation a stadionu NRG požaduje jeden milion dolarů (21,8 milionu Kč) jako odškodnění za způsobená zranění.

Mezi osmi oběťmi na festivalu Astroworld je i čtrnáctiletý. Někdo měl návštěvníkům píchat drogy

Amerika

Dav na festivalu Astroworld údajně zešílel v momentě, kdy se na koncertě Travise Scotta, který festival spoluorganizuje, objevil jako speciální host další rapper Drake.

Foto: Profimedia.cz

Travis Scott (vlevo) a Drake

Oba umělci měli podle textu žaloby ve svém vystoupení pokračovat navzdory tomu, že se skrz dav lidí snažila dostat záchranářská vozidla, aby pomohla zraněným a těm, kteří zkolabovali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní služba a policie pomáhají divákům na festivalu AstroworldVideo: mvmo___ via Storyful, Reuters/AP

V minulosti při jeho koncertě ochrnul fanoušek

Při koncertě zemřelo osm lidí ve věku od 14 do 27 let. Konkrétní příčiny smrtí zatím nejsou známy, úřady o události informují jako o „incidentu hromadného neštěstí”. Několik dalších účastníků zkolabovalo nebo vyvázlo se zraněním.

Tragédie na festivalu Astroworld: Osm mrtvých, 300 zraněných

Amerika

Britský deník Daily Mail připomíná, že to není poprvé, co se Travis Scott dopustil podněcování chaosu na svých proslule bouřlivých koncertech. Dvakrát se už policistům přiznal k přestupku.

Před čtyřmi lety skončil Kyle Green po jednom ze Scottových koncertů na vozíčku poté, co byl vytlačen z balkonu a z výšky spadl na zem. Předcházelo tomu hecování ze strany rappera, aby fanoušci skočili do davu.

„Nepoučil se,” neskrýval naštvání Green, když se dozvěděl o neštěstí na festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám