Hlavní obsah

Pytláka v jihoafrické rezervaci ušlapal slon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jihoafrickém Krugerově parku našli mrtvého muže. Podle rangerů jde o pytláka, kterého pravděpodobně ušlapal slon. Správa rezervace vydala prohlášení, kde před pytlačením důrazně varovala a uvedla, že kriminálníci mohou přijít nejen o svobodu, ale i o život.

Foto: Profimedia.cz

Slon v Krugerově parku (ilustrační foto)

Článek

Rangeři objevili tělo muže ve čtvrtek. „Podle prvotního vyšetřování máme za to, že zemřelého zabil slon a následně ho opustili jeho komplicové,“ oznámila správa parku. Identitu oběti však neodhalila.

Vedení národního parku doplnilo, že v okolí nenašlo žádná mrtvá zvířata. Zároveň využilo situace a důrazně varovalo další pytláky před nelegální činností. „Zločinci mohou přijít o život či svobodu.“

K podobné situaci přitom došlo už letos na jaře, kdy se skupina pytláků vypravila patrně na lov nosorožců. Cestou jim však zkřížilo cestu stádo slonů a jeden z mužů byl ušlapán a další zatčen.

Ubývá nosorožců

Krugerův národní park je největší divokou rezervací v Jihoafrické republice, jeho plocha zabírá takřka 20 tisíc kilometrů čtverečních. Podle serveru ABC News jde také o oblast, kde pytláci nejvíce loví nosorožce. Od roku 2013 jejich populace v rezervaci klesla o 60 procent. V první polovině roku 2020 pytláci v JAR zabili celkem 166 nosorožců, polovinu z nich právě v Krugerově parku.

Aktuální populace čítá 2529 nosorožců tuponosých a pouze 268 nosorožců dvourohých. Kvůli jejich ochraně nasadila správa parku do terénu více hlídek.

Pytláka v Krugerově parku ušlapali sloni

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám