Hlavní obsah

Putin netrpí parkinsonem, tvrdí polský neurolog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen v polských médiích se v poslední době často objevují informace, že ruský prezident Vladimir Putin (69) trpí Parkinsonovou chorobou. Konrad Rejdak, šéf Polské neurologické společnosti a přednosta neurologické kliniky v Lublinu, řekl ale televizi TVN24, že u Putina nevidí žádné známky choroby.

Foto: Alexei Nikolsky, ČTK/AP

Vladimir Putin

Článek

„Navzdory zpomalenému pohybu, třesu, poruchám chůze nebo změně držení těla je velmi nepravděpodobné, že by ruský prezident trpěl tímto závažným onemocněním. Příznaky, které u něj pozorujeme, včetně změny chování, bych spíše přisuzoval účinkům léků nebo sekundárním poruchám souvisejícím s jinými nemocemi, onkologické nevyjímaje, které jsou před veřejností pečlivě skrývány,“ řekl Rejdak.

Ztuhlý Putin podnítil dohady o svém zdraví

Zahraniční

Kreml všechny spekulace související se zdravotním stavem Vladimira Putina opakovaně odmítá s tím, že prezident je „zcela zdráv“.

Parkinsonova nemoc je druhým nejčastějším neurodegenerativním onemocněním centrálního i periferního nervového systému a postihuje přibližně jedno procento lidí ve věku 40–60 let. Přesné příčiny nejsou dosud známy, uvedl jeden z předních polských neurologů.

Reklama

Výběr článků

Načítám