Hlavní obsah

Provokující slovenská poslankyně se kála kvůli koupání

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobouření vyvolala před časem fotografie vládní poslankyně Romany Tabák (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO), kde se koupe ve Studeném potoce v přísně chráněném území Tatranského národního parku (TANAP). Správa TANAP podává na poslankyni podnět k inspekci životního prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Romana Tabák na snímku z roku 2020

Článek

Poslankyně snímek ze svého profilu okamžitě stáhla s tím, že se domnívala, že v Tatrách je zakázáno pouze koupání v plesech, a omluvila se.

Pro Tabák (30) to není první ne úplně šťastně zvolený příspěvek. Před časem zveřejnila na sociální síti snímek s českým tenistou Romanem Jebavým a v popisku náležitě zdůraznila jeho příjmení. „V zahraničí ho naštěstí vyslovují Džebavy.“ Zřejmě si myslela, že je vtipná, ale diskusní příspěvky ji rychle vyvedly z omylu.

Poslankyně Tabák si vysloužila kritiku také za vysmátou fotografii z Muzea holocaustu, kterou si prý chtěla připomenout Den obětí holocaustu a rasového násilí.

Reklama

Výběr článků

Načítám