Hlavní obsah

Princ Andrew si sype popel na hlavu kvůli Epsteinovi

Právo, DPA, BBC, vpl

Britský princ Andrew (59), druhý syn britské královny Alžběty II., v sobotu vyslovil lítost, že se s miliardářem Jeffreym Epsteinem (+66) setkal také v roce 2010. Stalo se tak při Epsteinově propuštění z vězení, kde skončil kvůli organizování prostituce mladých dívek.

Foto: Toby Melville, Reuters

Britský princ Andrew

Článek

„Byla to chyba,“ připustil princ v prohlášení. Epstein byl obžalován z kuplířství, obchodování s neplnoletými dívkami a ze založení zločinecké sítě. Ve vazbě spáchal sebevraždu.

Nedělník Mail on Sunday zveřejnil videozáznam z 6. prosince 2010, na němž se Andrew v pootevřených dveřích Epsteinovy newyorské rezidence loučí s odcházející dívkou.

Podle nedělníku byly pořízeny ani ne hodinu poté, co Epstein opustil dům v doprovodu mladičké blondýnky. Epstein byl přitom už o dva roky dříve odsouzen za to, že nutil 14letou dívku k prostituci. Britská média již předtím označila vazby prince na Epsteina za „otřesné selhání úsudku“.

List The New York Times napsal, že Epstein si princovu náklonnost koupil, když uhradil část dluhů jeho někdejší manželky Sarah (59).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám