Hlavní obsah

Přiměl přistát letadlo v Minsku. Teď už dispečer není k nalezení

Právo, doh

Ze zaměstnání, ze sociálních sítí a zřejmě i ze země zmizel dispečer letového provozu Oleg Galegov, který v květnu z letiště v Minsku komunikoval s posádkou letadla společnosti Ryanair donucenou přistát v běloruské metropoli. Podle mínění svých kolegů, kterým oficiálně nikdo nic neoznámil, Galegov zřejmě uprchl do Gruzie, kde má kořeny, napsal běloruský opoziční portál Naša Niva.

Foto: Andrius Sytas, Reuters

Boeing 737 Ryanairu po přistání ve Vilniusu

Článek

Státní podnik Bělaeronavigacyja vzkázal, že o svém zaměstnanci „neví nic“ s tím, že je na dovolené. Ze sociálních sítí byly odstraněny i profily Galegovovy manželky, která se živí jako psychoterapeutka, podotkl britský list Daily Mirror.

Odkud víte, že máme na palubě bombu? Přepis komunikace pilotů Ryanairu s běloruskou věží

Evropa

Po nuceném přistání zmíněného letadla na trase Atény–Vilnius byl v Minsku zatčen běloruský opoziční novinář Raman Pratasevič i se svou ruskou přítelkyní Sofijí Sapegaovou. Oba byli obviněni z organizace masových nepokojů a později propuštěni do domácího vězení.

Biden se setkal s vůdkyní běloruské opozice Cichanouskou

Amerika

Tažení režimu běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka vůči opozičním médiím mezitím pokračuje: tamní soud označil za extremistický televizní kanál Belsat. Stanice finančně podporovaná polskou vládou byla následně v Bělorusku na webu zablokována.

Reklama

Výběr článků

Načítám