Hlavní obsah

Příčina pádu letadel v Rusku není stále známa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

V Rusku panuje ve čtvrtek státní smutek, který vyhlásil prezident Putin po pádu dvou tupolevů, při nichž zemřelo 89 osob. Kromě jednoho Izraelce jsou všichni mrtví občany Ruska. Příčiny nehod jsou stále neznámé, neobjasnily je ani černé skříňky. Nadále není vyloučena možnost, že šlo o teroristický útok, protože obě letadla havarovala během jedné minuty.

Článek

"Zatím není jasné, co se stalo," uvedl ministr dopravy Igor Levitin. Zvažuje se technické selhání, použití nekvalitního paliva, lidská chyba, ale odpovědní činitelé nevylučují ani možnost, že šlo o teroristický útok, i když zatím nebyly nalezeny další důkazy potvrzující tuto možnost.

Mluvčí Federální bezpečnostní služby Sergej Ignatčenko to odmítá: "Po posouzení fragmentů strojů lze říci, že na palubách letadel nedošlo k útoku teroristů. Hlavní vyšetřovací verzí je porušení předpisů."

Letecká společnost trvá na terorismu

Posádka Tupolevu Tu-154 společnosti Sibir Airlines na lince Moskva - Soči však vyslala krátce před katastrofou signál oznamující pokus o únos. Mluvčí společnosti Sibir Airlines v jejím prohlášení též uvádí: "Široké rozprostranění trosek potvrzuje dohady, že letadlo spadlo v důsledku exploze."

Kvůli tragédii se z dovolené v Soči vrátil do Moskvy prezident Putin. Po návratu vyhlásil na dnešek státní smutek, ruské vlajky visí na půl žerdi a z programů televize i divadel byly staženy zábavné programy.

Alkohol zachránil šesti lidem život

Radovat se může pouze šestice Rusů, kterou nepustili na palubu Tupolevu Tu-154, letícího k Černému moři. "Celkem 44 lidí bylo registrováno na let stroje Tu-154 Sibir Airlines, většina mířila k moři na prázdniny. Ale jen 38 se dostalo na palubu - šest mladých mužů bylo tak opilých před nastoupením, že jim vstup nebyl povolen," uvedl list Izvěstija. To jim zachránilo život.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám