Hlavní obsah

Při vězeňské vzpouře ve Venezuele zahynuly desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas
Aktualizováno

Nejméně 68 mrtvých si vyžádaly podle prokuratury středeční nepokoje a požár v celách policejní stanice ve venezuelském městě Valencia, uvedly úřady. Deník El Carabobeňo uvedl, že obětí je 78, kromě vězňů ještě 10 žen, které je přišly navštívit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Příbuzní vězňů se snažili dostat na policejní stanici Video: Reuters

 
Článek

„Zatím nebyl vydán seznam obětí. Některá těla nebyla zatím identifikována kvůli značnému stupni ohoření," řekl místnímu deníku El Carabobeňo poslanec Juan Miguel Matheus. Podle něj zemřelo 68 zadržených a 10 žen, které byly v době neštěstí na návštěvě.

Předtím uvedl generální prokurátor Tarek William Saab, že zemřelo 66 vězňů a dvě ženy, které tam v rámci návštěvy přespávaly.

Požár propukl poté, co vězni zapálili matrace ve snaze dostat se z cel ven. Oheň se vymkl kontrole a desítky zadržovaných zahynuly poté, co se nadýchaly kouře. Policie použila slzný plyn proti jejich příbuzným, kteří se snažili dostat na policejní stanici.

Věznice ve Venezuele bývají přeplněné a nechybí v nich zbraně, ani drogy, píše agentura Reuters.

Středeční požár ve Valencii je druhým nejtragičtějším neštěstím ve venezuelských věznicích za poslední čtvrtstoletí. Nejvíce obětí (108) zemřelo při vzpouře a následném požáru ve věznici Sabaneta ve městě Maracaibo v lednu 1994.

Reklama

Výběr článků

Načítám