Hlavní obsah

Při útoku v Kábulu zahynuli čtyři lidé, mezi nimi dvě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Afghánistán

Při sebevražedném útoku na konvoj spojeneckých jednotek v Kábulu zahynuli v neděli nejméně čtyři afghánští civilisté, mezi nimi i dvě děti. Další desítky lidí utrpěly zranění, uvedly světové agentury s odvoláním na afghánské představitele.

Foto: Omar Sobhani , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Sebevražedný atentátník vyhodil svůj automobil do vzduchu v rušné části západního Kábulu, potvrdil mluvčí afghánského ministerstva vnitra. Podle policie jsou mezi oběťmi dvě děti a jedna žena. Zraněno je nejméně 35 dalších. Místní televize přinesla záběry, na kterých je vidět nejméně jedno vojenské vozidlo mezinárodních jednotek ISAF, které výbuch lehce poškodil.

Žádný z vojáků NATO prý nebyl zraněn. Spojenci nyní incident vyšetřují, uvedla Severoatlantická aliance ve svém prohlášení. K útoku se přihlásilo prostřednictvím svého mluvčího Zabiulláha Mudžáhida radikální hnutí Tálibán.

V úterý byl při útoku muže v uniformě afghánské armády zabit vysoce postavený americký generál a další desítky lidí utrpěly zranění. Zabitý generál byl nejvýše postaveným Američanem, jenž padl v zámoří od války ve Vietnamu, uvedla agentura Reuters.

Radikálové z hnutí Tálibán stupňují násilnosti v době, kdy se mezinárodní jednotky připravují na ukončení své bojové mise v zemi ke konci tohoto roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám