Hlavní obsah

Při požáru covidové nemocnice v rumunské Konstanci zemřelo 9 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konstanca
Aktualizováno

Při požáru v nemocnici pro pacienty s covidem-19 v rumunské Konstanci zemřelo nejméně devět lidí, informovala agentura Reuters. Rumunská agentura Adjerpres uvedla, že 113 lidí bylo z budovy evakuováno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru v covidové nemocnici v Rumunsku zemřelo nejméně devět pacientůVideo: AP

 
Článek

Podle inspekce pro mimořádné situace požár vypukl v prvním patře budovy a zatím není známo, jestli se rozhořel na oddělení nebo v ordinaci, uvádí server digi24.ro.

Evakuaci komplikovala skutečnost, že na místě bylo několik pacientů, kteří se bez pomoci nemohou pohybovat.

Nemocnice je stará sedm desetiletí, hasiči proto museli zásah urychlit, protože na odděleních se nacházejí kyslíkové lahve. Někteří pacienti museli být evakuováni okny.

Závada na elektroinstalaci

Ministr zdravotnictví zdravotnictví Attila Cseke potvrdil, že při neštěstí zahynuli lidé, bližší bilanci obětí však nesdělil. Podle úřadů se již požár podařilo uhasit. Rumunská média uvedla, že pravděpodobnou příčinou neštěstí byla závada na elektroinstalaci.

V Rumunsku, které se potýká se zastaralou nemocniční infrastrukturou, zahynulo za uplynulý rok v důsledku požárů v odděleních pro covidové pacienty 15 lidí - deset v listopadu ve městě Piatra Neamts na severovýchodě země a dalších pět v lednu v bukurešťské nemocnici Matei Balš. Další tři covidoví pacienti zemřeli v dubnu kvůli poruše plicních ventilátorů v Bukurešti.

Po požáru v nemocnici Matei Balš prezident Klaus Iohannis vyzval k urychlené „důkladné” reformě zdravotnictví, která měla zabránit, aby se podobné tragédie opakovaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám