Hlavní obsah

Při nouzovém přistání letadla v Německu 5 zraněných Čechů

Novinky, DPA, řík, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Malé jednomotorové letadlo Cessna mířící se šesti lidmi na palubě z italské Bologni do Roudnice nad Labem přistálo v pondělí kolem půl desáté večer nouzově na poli nedaleko bavorského okresního města Landshut, potvrdil v úterý telefonicky Právu Robert Fuchs, mluvčí policejního ředitelství Landshut. Při incidentu bylo lehce zraněno několik členů posádky. Letadlo je na odpis.

Foto: Jakub Vaniš

Martin Gardavský, Lucy Junk a Bohuš Matuš.

Článek

"Ve 21 hodin 45 minut jsme obdrželi zprávu, že v oblasti Landshutu má problémy dvaačtyřicetiletý pilot letadla směřujícího z Itálie do Česka. Letecká služba navedla stroj na landshutské letiště, ale pilot hlásil, že mu vysadil motor a na letiště nedoletí," řekl mluvčí.

Pilot chtěl proto přistát na dálnici A 92 z Mnichova do Deggendorfu, a proto policie dálnici uzavřela, ale pilot prý se rozhodl přistát na vedlejším poli. Přitom mírně zavadil o vrcholky některých stromů, ale přistát se podařilo, i když škoda na stroji je podle policie "značná".

Zrádný terén

"Ze šesti osob zůstala jedna nezraněna a je ubytována v hotelu ve městě, ostatních pět lidí je zraněno lehce až těžce a všichni jsou v nemocničním ošetřování," informoval mluvčí s tím, že jména nemůže oznámit, i když jejich rodinní příslušníci byli informováni a nesdělil ani číslo letadla.

V době telefonátu byl na místě nehody německý znalec, připraven byl také speciální jeřáb pro vyproštění, demontáž a naložení stroje a pro jeho odvoz na letiště v Landshutu, kde mělo pokračovat hledání příčiny události. Vzhledem k tomu, že vyšetřování pokračovalo, nebylo možno sdělit příčinu nehody, ale mluvčí nevyloučil, že to byla závada na motoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám