Hlavní obsah

Při nehodě autobusu na Slovensku zahynulo 11 lidí

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Počet obětí, které nepřežily nedělní havárii autobusu u slovenské obce Úhorná v okresu Gelnica, se zvýšil na jedenáct. Ve voze zahynul i desetiletý chlapec. Těžce i lehce bylo zraněno 25 osob. V autobuse cestovali poutníci směřující na tradiční slavnost, která se každým rokem koná na vrchu Úhorná.

Foto: Marek Venuta

K vinobraní patří samozřejmě neodmyslitelně burčák!

Článek

Věřící byli z obce Poproč. Podle velitele hasičů Ladislava Baltoviče řidič pravděpodobně nezvládl sérii ostrých zatáček, musel couvat a při tomto manévru autobus sklouzl ze silnice a převrátil se na střechu. "Karoserie byla úplně zničena. Je zázrak, že to vůbec někdo přežil," konstatoval Baltovič. Řidiče se zlomenou klíční kostí ošetřili - stejně jako ostatní zraněné - v gelnické nemocnici. V autobuse cestovalo 45 lidí.  

Zasahující hasiči jsou z Gelnice a z Rožňavy a pomáhají jim dva vrtulníky z Košic a z Popradu. Do záchranných prací se zapojili také místní obyvatelé. Raněné odvezli do nemocnic v Gelnici, Rožňave a Spišské Nové Vsi. Původně objevili sedm mrtvých a řadu zraněných. Hasiči a profesionální záchranáři po svém příchodu zvedli autobus a pod ním našli další mrtvá těla. Mezi nimi i desítiletého chlapce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám