Hlavní obsah

Při atentátu těžce zraněn ingušský premiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Při výbuchu bomby byl ve čtvrtek těžce zraněn premiér Ingušska Ibrahim Malsagov. Jeho zdravotní stav je údajně stabilizovaný. Zabit byl jeden člen jeho ochranky, dva jiní utrpěli zranění. V nemocnici skončili i dva chodci, kteří šli v době atentátu kolem prezidentova vozidla.

Článek

Dva výbuchy se ozvaly ve 14:25 místního času (12:25 SELČ). Podle dostupných informací explodovala poblíž tamního nádraží zatím neznámá výbušnina. Případ začaly vyšetřovat ruské federální i ingušské orgány.

Atentátníci napadli Malsagova v metropoli Nazraň. "Vybuchl automobil někoho z vlády. Nevím přesně koho, ale slyšela jsem dva výbuchy," řekla ČTK telefonicky jedna ze svědkyň výbuchu, který nastal na tržišti Malsagovskyj.

Nemocniční personál později novinářům řekl, že předseda vlády má na těle několik zranění a utrpěl otřes mozku, není prý ale v bezvědomí.

Ingušský ministr vnitra Beslan Chamchojev uvedl, že neznámí útočníci nejprve rádiem aktivovali výbušninu na trase, po níž jel premiérův mercedes a auto s ochrankou. Za dalších 10 až 20 vteřin nastal druhý, silnější výbuch.

Čtyřiačtyřicetiletý Malsagov se stal premiérem země letos. Ingušsko patří k oblastem, kde operují islámští rebelové. Ti mají jen v uplynulém roce na svědomí vraždy stovek ruských vojáků.

Reklama

Související témata:

Související články

Na jihu Ruska najel autobus na minu

Tři lidé přišli ve čtvrtek o život a dalších sedm bylo zraněno, když na hranici Severní Osetie a Ingušska najel na minu autobus vezoucí deset milicionářů...

Výběr článků

Načítám